Mededelingen
· Het aantal aanmeldingen van leerlingen licht op dit moment 20% hoger dan vorig jaar. De rede hiervan zou te maken kunnen hebben met het aankomend leenstelsel voor 2014 en het uitstellen van de keuze om te gaan werken gezien het beperkt aantal banen voor jongeren.
· Het CvB is bezig met het ondersteunen van een promotie campagne om de medezeggenschap in de organisatie meer body te geven. Als Abvakabo FNV vinden we dat een goede zaak. Mocht je vragen hebben over medezeggenschap dan kun je terecht op de onze site http://www.abvakabofnv.nl/Thema's/medezeggenschap1/ .
· Het CvB vindt het belangrijk dat docenten in kader van professionalisering zo veel mogelijk gebruik maken van de lerarenbeurs. Gezien de inhaalslag en de afspraken met de minister over 70% master opgeleide docenten worden de kosten voor HZ wel erg hoog. Als bonden hebben we begrip voor het standpunt van CvB maar kunnen we niet anders dan het CvB houden aan de uitgangspunten voor het gebruik van de lerarenbeurs.
· Voor de zomer wordt er nog een plan van aanpak door de afdeling P&OO gemaakt ondersteund door een extern bureau "hoe beter omgaan met werkdruk". Na de zomervakantie wordt dit nader uitgewerkt en besproken in een informeel overleg met de bonden.
Jaarverslag
·
Als bonden zijn we goed te spreken over de
kwaliteit van het sociaal jaarverslag· Flexibele schil irt werkdruk, als bonden vinden we dat werkdruk alles te maken heeft met het werken met veel inleners. Hierdoor komt het coördinerende werk veelal neer op een klein kernteam. Als Abvakabo FNV vinden we het zaak om toch als HZ het werken met ZZPérs en Flexwerkers te beperken, hoe hoger de flexibele schil hoe hoger de werkdruk.
· Leeftijdsopbouw, Als bonden adviseren we het college in de leeftijdsopbouw personeel, de categorie 55j t/m 65j op te splitsen in 2 groepen. In het kader van het formuleren van beleid m.b.t. tot vergrijzing en krimp geeft dit meer inzicht en overzicht.
· Het Ziekteverzuim is het afgelopen jaar toegenomen dit is vooral terug te voeren naar een aantal schrijnende langdurige ziekte situaties.
DAM
gelden
Als bonden zijn we blij met het voorliggende voorstel en
in het bijzonder met het afsluiten van een collectieve IPAP bij arbeidsongeschikth3eid tussen de 0% en 80%. We hebben met
het CvB afgesproken dat er een actieve voorlichting komt, ook als het gaat hoe
om te gaan met mensen die een individuele verzekering reeds afgesloten hebben.
Anderzijds verbaasd het ons dat er zo weinig mensen de stap naar een individuele
IPAP gezet hebben terwijl de loonval wel heel erg groot is bij gedeeltelijke
arbeidsongeschiktheid>
Schutte
boete
Als bonden raden we het CvB aan in gesprek te gaan met de
minister om de gevolgen van de Schutte boete nog eens onder de aandacht te
brengen. De onevenredige druk die dit op de financiën van de organisatie legt,
gegeven het feit dat er veel extra inspanningen in het kader van professionalisering geleverd moeten
worden. Een weinig wenselijk alternatief zou de bijstelling van prestatie
afspraken 70% norm m.b.t. master opgeleide docenten kunnen zijn?P.S. Toevoeging niet aan de orde zijnde in de vergadering
In antwoord op vragen van medewerkers mbt diagnose en omgang met ziekteverzuim door leidinggevende, de volgende richtlijn:
Een leidinggevende mag bij ziekmelding niet vragen wat de medewerker mankeert, de medewerker staat het wel vrij om hier iets over te zeggen. De Arboarts is degene die bepaald of iemand ziek is en geoorloofd ziekteverlof krijgt. Een verzuimconsulent kan wel in goed overleg de medewerker stimuleren en ondersteunen maar ook hier geld de dwingende diagnose mag alleen komen van de Arboarts.